Integratie

Zoals elke zondag was het vandaag De Zevende Dag. Ik ben pas beginnen kijken toen het over de criminaliteit in Brussel ging (er was gisteren – weer – een gewelddadige overval). Blijkbaar rukken de oorlogswapens op in sommige Brusselse wijken. Eerder deze week verhuisde een school omdat zijn studenten niet veilig naar de les konden gaan. Een politievakbond roept woensdag op tot een prikactie. Mijn gutfeeling zegt dat er een verband is met het volgende item, maar ik kan me vergissen.

Het item daarna ging over de naweeën van de docu-reeks In Godsnaam, gemaakt door (onder andere) Annemie Struyf. De VRT mag de beelden van een (naar wat sterk lijkt op een schijn-)huwelijk niet meer gebruiken omdat de advocaat van het koppel de VRT in gebreke gesteld heeft. In de reeks zagen we ook dat enkele bekeerde moslimvrouwen de evolutieleer in vraag stelden (eerder resoluut afwezen). De islam staat duidelijk niet zo veraf van hardcore christelijk en bijgevolg ook creationair Amerika. Pijnlijk! Zeker als je deze open brief van Karen C, lid van Al Minara en diversiteitsexperte, leest. Als antwoord is het gepast van deze reactie van ene Guido Kuppens te lezen.

Al dit tumult heeft één valkuil: “valse” (niet-hardcore, geïntegreerde) moslims en christenen beschouwen als gevaar voor de maatschappij.

Advertenties

2 thoughts on “Integratie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s