Hamas’ hopeloze domheid

Allez, na drie weken spierballengerol (Israël kan echt wel veel harder uit zijn krammen – euhm – schieten) lijkt er dan toch een voorlopig staakt-het-vuren aan te komen. “Voorlopig”, want geen van beide partijen staat gekend van zich te houden aan cease-fire’s… En “lijkt”, want officieel is het (nog) niet.

Moest ik Palestijn zijn, ik zou die zelfgemaakte raketafschieteurs persoonlijk de nek omwringen (bij wijze van spreken he, ik kan nog niet eens een kip de kop afkappen). Allez, als Israël van “stop met raketten schieten, of we vallen u terug aan” zegt, dan luistert ge daar best naar. In dit opzicht ben ik geneigd om eerder Hamas dan wel Israël verantwoordelijk te houden voor de ondertussen meer dan 900 doden. Een lawine begint toch ook altijd bij een klein steentje?

De Tijd)

Kaart van de recente gebeurtenissen. (Bron: De Tijd)

Nu ja, fundamentalistische moslims zijn het martelaarschap nogal vrij hard genegen, en waarschijnlijk ook wel een beetje sadisten. En de situatie waarin die mensen vertoeven is zó erg dat het voor hen niet zoveel meer uit maakt. Gaza is namelijk al een tijd een open-lucht gevangenis: de grenzen zijn dicht en hevig gecontroleerd, veel meer dan het broodnodige voedsel en medicamenten geraakt er niet binnen. Met als gevolg dat de Palestijnen in Gaza ferm aan het afzien zijn.

Dat is ook de reden waarom Hamas eind vorig jaar de wapenstilstand heeft verbroken: de voorwaarden waren niet gunstig genoeg waardoor hun achterban aan het lijden sloeg. Hamas schiet dan maar wat zelfgemaakte (like what the fuck?) raketten af, in tegenstelling tot beschaafdere gemeenschappen, zoals dichter bij huis de Walen en de Vlamingen, want die gaan dan rond de tafel zitten en een jaar of veertig praten met een goei pint en lekker eten.

PS: En dan heb ik het nog niet eens gehad over het feit dat wij Belgen binnenkort weer troepen mogen gaan sturen om die Israëli’s hun rommel te gaan opkuisen. Als ik me niet vergis zijn er in Libanon zo drie Belgische militairen omgekomen. Aja, dat heet “solidair zijn” zeker?

PPS: om een dorp in te nemen heeft men 700 getrainde manschappen nodig. Ik kan me niet inbeelden dat Israël zoveel soldaten zou riskeren bij city-warfare. Heeft er iemand weet van tactische informatie in verband met de Israëlische troepen?

2 thoughts on “Hamas’ hopeloze domheid

 1. Verrassend om eens wat argumenten anti-palestijnen te lezen, je gaat in tegen de opinie van de meeste Belgen.

  Als ik het mij goed herinner, dan hebben de Palestijnen zo’n 30 jaar gewacht met geweld (hun gebieden zijn bezet sinds 1967). 30 jaar lang hebben ze met stenen gegooid ipv met bomaanslagen en raketten. Ondertussen zijn ze alleen maar armer geworden, hebben ze minder rechten en zijn hun vrijheden meer en meer afgenomen…er staat nu zelfs een muur.

  Palestijnen in Israel hebben ook nog steeds geen stemrecht. Israel gebruikt chemische wapens tegen hen, en van die bommen die enkel je benen afsnijden (iets dat zo op 50 cm hoogte ontploft en allemaal messen horizontaal afschiet).

  Het enige wat Israel doet, imho, is nog meer terroristen kweken, is nog meer Palestijnen razend kwaad maken omdat vrienden/buren/familie door de Israelieten worden afgemaakt.

  imho is het een oorlog die Israel onmogelijk kan winnen.

 2. How Paul, ik heb niets anti-Palestijns gezegd hoor. Anti-Hamas, dat wel. Kleine nuance, maar wel belangrijk. (Straks ga je nog beweren dat elke Vlaming een extreem-rechtse neo-nazi is.) Ik heb zelfs getracht te schetsen waarom Hamas-militanten raketten afvuren op Israël!

  Beide kanten zouden er goed aan doen om te stoppen met de vijandelijkheden en proberen overeen te komen. Hier in België lukt dat toch vredevol (tussen Nederlandstaligen en Franstaligen)?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s