Grenzen

Als designer wil je geen vrijheid. Zonder grenzen is het niet interessant. Dan kun je niet creatief zijn. Je hebt grenzen nodig, die je wilt overschrijden.

Kijk naar de vele regels in de Formule 1. Het gaat erom die regels goed te lezen en er dan een bocht rond maken. De Italiaanse manier van aanpakken, zeg maar. Meer nog, het is een strategische manier om in het leven te staan: proberen intelligenter te zijn dan de uitvinders van de regels. Je doet een slalom, zoals een skiër. Hoewel hij obstakels tegenkomt, gaat de slalomskiër almaar sneller. Dat is ook het leven van een designer. Het is ook een kwestie van temperament.

– Luc Donckerwolke, hoofd “Advanced Design” bij moedergroup Volkswagen en hoofdontwerper van Bentley, De Morgen – Economie & Opinie p.2 (zaterdag 14 september 2013)

3 thoughts on “Grenzen

  1. Wat grenzen betreft, ik wou wel eens graag wat meer weten over je reisgrenzen, daarom heb ik je getagd voor een liebster award op wonderweg.blogspot.com, eigenlijk gewoon een excuus om de reisvoorkeuren van een paar leuke bloggers te weten te komen, moest je er zin in hebben!

  2. Hey Sophie, ik heb wel zin om hier op te antwoorden, maar jammer genoeg nog geen tijd voor gemaakt. Hopelijk komend weekend!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s