Don’t Stop

Ik was gisteren op bezoek in het fotografie-museum van Stockholm. Er liep een tentoonstelling genaamd Burning Beauty van David LaChapelle, een man wiens werk ik meende mij onbekend mee te zijn. Volledig onterecht blijkbaar, hij deed bijvoorbeeld de videoclip van No Doubt’s It’s My Life.

De man is maker van toch wel iconische foto’s van de ondertussen overleden Michael Jackson, van Britney Spears toen ze nog een ster was, van Courtney Love, van Kanye West toen wij hem nog niet kenden, van ne ganse hoop bekende en onbekende mensen feitelijk. Iconisch, want de man heeft een zwak voor Michaelangelo, zijn Sixtijnse Kapel-gedoe en voor apocalyptische beelden.

Zo gezegd, zo gedaan: Michael Jackson speelt een keer of 3 een engel of een andere Jezus, Courtney Love laat een andere Jezus dan weer op haar schoot sterven en de vergankelijkheid van de wereld wordt toch wel zeer menselijk getoond met lelijke naakte lichamen in zijn werk “Deluge”. 

Maar het werk dat het meest is blijven hangen, is zijn videoclip van Elton John’s This Train Don’t Stop There Anymore. Al kan het ook liggen aan Elton John zijn muzikaal talent, dat kan ook.

Advertenties

One thought on “Don’t Stop

  1. O, ik ben al jaren fan van ’s mans werk. Echt geweldige beelden. De videoclip van S&M van Rihanna is trouwens ook hevig geïnspireerd door zijn beelden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s