Smart Cities

Ik ben vanavond naar Gent M geweest, er kwam iemand uit Manchester praten over ‘smart cities’ (en ook iemand uit Gent over de Waalse Krook). Smart Cities, ge zou denken dat dat gaat over hypertechnologische dingen als perfect afgestelde verkeerslichten en op-tijd-rijdende bussen en metro’s maar niets is minder waar: het gaat over mensen die iets willen doen voor hun stad en die daarin ondersteund worden. Zo simpel kan het zijn.

Eén van de dingen die ik frappant vond: hoe evident een master plan lijkt te zijn. Het werd even aangehaald maar er werd daarna niet verder op ingegaan. Logisch, want de hier beschreven smart cities groeien min of meer organisch. Iemand die iets geniaal bedenkt en anderen die komen helpen. Maar dat master plan, dat zette mij aan het denken.

Binnenkort zijn het bij ons gemeenteraadsverkiezingen. Typisch schrijven partijen daar een mambo-jambo partijprogramma van 30 bladzijden (te lang mannekes, te lang) voor. Simple comme bonjour. En dan, BAM, de (sociale) media: “Bart De Wever en Patrick Janssens: hard tegen hard”, “JVDL: keizer van Oostende”, “Siegfried Bracke is nen urk”.

Hallo, kunnen we ons even focussen op wat belangrijk is bij verkiezingen? Dat is niet de evil opponent, maar wel: welke dingen willen jullie tijdens de legislatuur realiseren, hoeveel gaat dat ons kosten en is dat wel haalbaar?

Zo moeilijk kan dat toch niet zijn?

Advertenties

One thought on “Smart Cities

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s