Dit lees je best niet.

Deze post lees je best niet. Het is wat zagerij over dingen die me iet of wat storen.

Tom Waes die een berg beklimt. De redactie van Het Nieuwsblad die dat – net als alle andere redacties – sinds afgelopen maandag via een persbericht van de VRT al wist en onder embargo ligt tot 5 minuten geleden en dat mooi op het einde van het programma op zijn website publiceert.

Dat Tom Waes die heuvel beklimt vind ik niet eens erg, maar gans dat mediagebeuren daarrond, al dat geaasgier en parasitisme, dat stoort me. Het is als de TechCrunch die min of meer overneemt wat er op een The Next Web wordt gezegd over wat er twee weken daarvoor uitvoerig behandeld werd op Reddit. Ja mannen, op vijf paardekoppen en ne muilezel die tegen een te lage brug is gelopen na weten we het ondertussen al wel hoor. Authenticiteit nihil (puur door de herhaling).

Het doet me denken aan het concept metaalmoeheid (het is op Wikipedia trouwens altijd interessant om bijvoorbeeld de Engelse versie te bekijken): teveel bewegingen herhalen en de buis breekt. Voor zij die op Twitter zitten: aanstaande vrijdag staat u waarschijnlijk weer zo’n gebombardeer te wachten (als er wifi is).

Gazetten die schrijven wat er in een entertainmentprogramma op tv gebeurt terwijl de gemiddelde bouwvakker ook meters boven de grond hangt en even goed zijn nek kan breken als hij valt. En die bouwt je huis! De building waarin je werkt! En die valt af en toe wel naar beneden hoor. Een fait-divers in de krant. Nochtans heeft daar ook iemand voor betaald, opdat die mens daar omhoog zou klimmen en zijn leven zou riskeren.

Nog zoiets: N-VA die kieslijstkandidaten gaat halen bij het Vlaams Belang (blijkbaar niet alleen bij het Vlaams Belang). Ow-fucking-boe-hoe. Siegfried Bracke hebben ze van de sp.a gekregen, en ge ziet wat daar van gekomen is. Trouwens, vind ze maar eens he, die kieslijstkandidaten. En als ge dan al iemand vindt dat dat zou willen doen, dan moet die nog capabel zijn ook. Da’s gelijk een vrouw zoeken die u aanstaat, settelen for less en daarna vaststellen dat ze op een ander gaat because you didn’t really match in the first place anyway. It’s like, totally, real life!

Tot hier gelezen? Good for you!

 

Advertenties

One thought on “Dit lees je best niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s