Waarom tvtweets.be niet meer zo goed werkt

Een paar jaar geleden hebben @yoniweb, @netlash en ik tvtweets.be opgezet. Enfin, die eerste twee hebben dat gedaan, ik heb het terug laten werken toen Telenet van tv.be yelo.be maakte. Want tvtweets.be ging toen kapot. Waarom?

Omdat we de tv-gids gingen “scrapen” van de site van tv.be. We lazen de HTML-broncode van hun pagina en konden zo aan de tv-gids om te weten om hoelaat welk programma speelde op welke zender. Door de introductie van Yelo.be was de URL-structuur wat gewijzigd: http://www.tv.be/vtm werkte niet meer, want dat was http://www.yelo.be/zenders/vtm geworden. 

Nu, dat was niet zo moeilijk om aan te passen, want ondertussen werkt de pagina van vtm wel: http://www.tvtweets.be/index.php?tv=3 (op het moment van schrijven is #deperfectedate nog bezig). Behalve bij één en ketnet/canvas: Telenet heeft sinds een klein jaar die twee pagina’s afgeschermd met een paswoord (klik maar eens op die twee links), waardoor wij niet meer aan de tv-gids van één of canvas kunnen.

Zodus een kleine oproep aan Telenet: doe eens wat met open data. Maak uw tv-gids beschikbaar via een publiek toegankelijke API. Omdat het kan. Omdat zelfs de stad Gent het doet.

(tvtweets.be is indertijd opgestart als showcase van wat de combinatie twitter & tv kan betekenen)

Advertenties

One thought on “Waarom tvtweets.be niet meer zo goed werkt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s