Recipes for my future self (1) Mikado Pannenkoeken

  1. Laat 20 gram boter smelten.
  2. Voeg 200 gram bloem, 4 eieren, 0,5 liter melk, 70 gram suiker en 2 eetlepels olie toe.
  3. Roer met een klopper goed tot alle klonters weg zijn.
  4. Breng wat arachideolie in de pan en laat de olie goed warm worden.
  5. Breng wat deeg in de pan en draai direct met de pan voor een gelijke verdeling van het deeg. Let er vooral op dat het deeg niet te dik is. Snij de randen los van de pan en gebruik een spatel om de pannenkoek te draaien.
  6. Bak op deze manier 4 pannenkoeken.
  7. Leg op elke pannenkoek een bolletje vanilleijs.
  8. Plooi dubbel.
  9. Bestrooi met bloemsuiker.
  10. Serveer met warme chocoladesaus.

Met dank aan de Heilige Angela Merici en den Heilige Juliaan (en het bijhorende scheurkalenderpapiertje).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s