Big Data

Gisteravond ben ik naar een bijeenkomst van de Belgische Big Data community geweest. 30 mannen en 1 vrouw aanwezig. En pizza. Veel pizza.

En 3 presentaties. Een inleidende presentatie van Steven Noels, founder van Outerthought. Outerthought is een Gents bedrijf dat zich toespitst op de laag boven Hadoop FS, een big data filesystem. Check hun product Lily! En ook de Cloudera GNU/Linux distributie die je direct de juiste tools geeft om met Hadoop en co aan de slag te gaan.

Daarna een iets geavanceerdere presentatie van Klaas Bosteels over big data bij Last.fm en Massive Media (bekend van Netlog en iets recenter van hun dating site Twoo). Interessant om te zien, maar’t is precies niet zo evident. Hoera voor data scientists trouwens!

En er werd afgesloten met een presentatie over graph databases. Davy Suvee gaf wat meer uitleg over die graph based systemen, die dikwijls een kleinere impedance mismatch hebben met het domain model dan andere systemen. Te onthouden: Neo4J is the way to go in dit domein.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s