We7: een nieuwe, legale streaming service in België

Terwijl iedereen in België zit te wachten op de nationale lancering van wereldwijde hype Spotify, of aan zijn trekken komt met het dubieus legale Grooveshark, zal eind volgende week We7 gelanceerd worden.

We7 profileert zich als “Internet Radio Plus”. Spotify zegt “All the music, all the time”. Grooveshark zegt “Naar Muziek Zoeken”.

Whatever that means. In de praktijk zoek je iets, bijvoorbeeld een song, of een artiest, of een thema/genre. Zo is er een thema-zender voor Rock Werchter 2011. Of Belgium Top 50. Of R&S Archive Series en zelfs Groezrock Radio!  Wat ge ook zoekt, de zoekmachine is slim genoeg om zowel bij songs, artiesten of thema’s te gaan kijken. Handig.

Technisch: het ding draait op Flash. Windows, Mac OS X, eventueel GNU/Linux en een paar geavanceerde Androids maar dus geen iOS devices. Of er clients komen voor iOS, BlackBerry, Nokia, Windows Phone 7 enzo, dat weet ik niet. Zou wel mogen, want het internet is niet alleen van achter je computer. Ook on the road wilt een mens muziek!

We7 heeft deals gemaakt met de lokale platenlabels, vandaar dat er heel wat Belgische muziek toegankelijk is. Soulwax, Ghinzu, Villa, Aeroplane, Stromae, Gorki en Daan: ze zitten er op. Maar acts als ’t Hof van Commerce of The Magician dan weer niet.

Quanta costa? Niets! Alleen jammer dat je niet kan doorspoelen, je kan enkel op “next” duwen. En voorlopig is er om de paar nummers reclame voor Quick te horen.

Of ik het zal gebruiken? Waarschijnlijk niet. Ik koop liever mijn muziek, die kan ik meenemen waar en wanneer ik wil. En ik kan er mee doen wat ik wil (nou ja).

Update 23/06: we7 over de legaliteit van Grooveshark:

We believe that Grooveshark do not have the correct licensing agreements in place to offer the digital music service available in Belgium. In the UK Grooveshark are not part of the industry body Music Matters which will not allow Grooveshark to use their trustmark. Use of the trustmark is granted to legal digital music services.

we7 is committed to ensuring that our artists are always reimbursed for the music that is played via our site.

Als er nog iemand curieus is naar al dan niet ontbrekende artiesten: let me know, we7 zal die daar ASAP bij zetten.

7 thoughts on “We7: een nieuwe, legale streaming service in België

 1. Ik gebruik de Britse versie van WE7 al een tijdje. Vooral wanneer ik een album wil horen van een artiest waar ik meestal niets van koop. Wanneer ik eens een avondje muziek wil ‘in de stijl van …’ zonder dat ik al mijn cd’s moet aanspreken en wil verrast worden. Omdat Grooveshark niet altijd alles heeft. Omdat al dat proxy-gedoe om Spotify te beluisteren meer gezever is dan werkelijk iets oplevert. En ja, ik koop ook mijn muziek, op ouderwets vinyl. Meeneemfactor is nul. Daarom ben ik wel blij met streamingservices als WE7.

 2. Er is een Android app, trouwens. Op de metro heeft die het wat moeilijk met streaming (afwisselend Edge/3G). Maar via Wifi of goede 3G verbinding zou die goed moeten draaien.

 3. Concurretie is altijd goed, maar We7 zal het zeker iet makkelijk hebben een haar plekje te veroveren. Spotify staat ial vemmers el verder dan deze streamingdienst. Het is jammer dat het zolang op zich laat wachten eer België officieel aan de beurt komt (al kan je er wel via een ommetje gebruik van maken).

 4. Weet iemand iets over hun betalende formules? Ik zou betalen voor iets als spotify, als het hier op een 100% OK manier kan.

 5. Frank, dit is de info die ik krijg:

  Betalende Iphone & Android app
  Betalende Unlimited on demand dienst

  Deze betalende diensten zijn wel advertentie vrij.

  Prijzen nodig?

 6. @boskabout: graag. en datum van launch van die commerciële diensten? Gaat de iphone app ook “offline” werken (bv: x nummers downloaden voor op verlof?)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s