Een beetje over het waarom

Waarom ik probeer te stoppen met Twitter? Het antwoord op die vraag is meerledig, en enkele van die aspecten zal ik in deze post een klein beetje toelichten.

Eén aspect is dat ik te veel bezig was met Twitter. Ik was aan het wachten op iets (ik ben dit beginnen schrijven terwijl een Subversion update-commando bezig was, dat commando heeft er uiteindelijk 1 minuut 51 seconden over gedaan om 72 kBytes te downloaden…) en ik keek naar Twitter of er niks gezegd werd, puur uit bezigheidstherapie. Er moet veel gewacht worden in het leven: in de file, aan een rood licht, op de trein, op de bus, wachten tot de bus op je bestemming arriveert, …

Een ander aspect zijn de mensen. Je echte, fysisch sociaal netwerk van mensen die je kent en waar je wel eens mee op café gaat, of gaat eten. Na zo’n jaar of twee veel te veel op Twitter zitten, en ook naar Twunches, Barcamps, etc te gaan, leer je dus hopen mensen kennen. Maar echt, hopen. Met als gevolg dat de mensen die je daarvoor kende, helemaal verwaarloosd geraken. Of de mensen die je in het begin van je online leven hebt ontmoet, die zie je ook maar amper meer. (En da’s jammer, want dat zijn allemaal schatten van mensen)

Met als gevolg dat je eigenlijk shitloads aan oppervlakkige contacten hebt, maar geen diepgaande connecties met die mensen. En daar wil ik de komende weken en maanden iets aan doen.

14 thoughts on “Een beetje over het waarom

 1. Allright! Ik had ook al dat gevoel, vandaar ook: altijd welkom in town, voor een glas, een zeiltrip, een tocht, een twittertje tesamen!

 2. Ik volg je volledig, het is dikwijls moeilijk om je “netwerk” (lekker plat) te onderhouden. Liefst van al wil je iedere dag met je vrienden en kennissen op stap gaan, een glas drinken, een goede babbel hebben ,… Maar zijn er practische bezwaren en ga je terug vallen op snelle (oppervlakkige) contacten en verwateren er heel wat contacten.
  However ik apprecieerde het heel erg als ik je tegen het lijf liep en hoop dat in de toekomst nog te doen.
  Tot binnenkort en succes zondag bij de 20km.

  Cheers

 3. Pieter: ik blijf buitenkomen hoor, zonder dat er regels zijn met wie. Er zijn (hopelijk, en dat zullen we de komende weken zien) voldoende andere kanalen om af te spreken zonder dat dat kanaal leidt tot een timesink van jewelste.

  Ik stop gewoon met tweeten. 🙂

 4. 24/7 available voor koffie, wijn, wafels, you name it Schatteke!
  Als de nood hoog is (of zelfs niet) is W-city zéér nabij! 🙂
  x

 5. Yasmina: I know. 🙂
  Trix: ik mag hopen dat ik niet alleen op Twitter de moeite ben? :p

 6. Het dagelijkse geklaag op Twitter is er inderdaad wat te veel aan. Ik bevind me ook minder op het medium dan vroeger, want ik kan het precies toch niet volledig laten.

  Laat gerust nog van je horen, gelijk welke reden! 🙂

 7. Ik snap het wel, ik zit er ook vaak op als ik alleen ben, gewoon uit bezigheidstherapie, maar er is niks mis met al die contacten. Uiteindelijk kies je er zelf voor om met die mensen om te gaan en als ze het waard zijn, waarom ook niet? Je kan nooit genoeg vrienden/goeie kennissen hebben. Je echte vrienden blijven je echte vrienden, ongeacht het aantal kennissen. 🙂

 8. Moedige beslissing maar heel begrijpelijk. Ik wens je nog veel succes en hopelijk komen we elkaar nog eens in levende lijve tegen 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s