Your milkshake is better than mine

Deze middag zat ik aan tafel met drie levenservaren mensen, in de meest rijke zin van die twee woorden. Het ging over koetjes en kalfjes maar vooral over on- en offline media en print en ook wel een beetje over Japanse porno. Kwestie van het wat spannend te houden (niet moeilijk met die kleine Japanse vrouwen :-]).

Niet dat ik daar allemaal veel van weet: ik moet me echt wel een bleuke gevoeld hebben want ik heb twee keer “ik ben er 26 maar binnenkort 27” gezegd om toch maar een beetje gewicht in de schaal te leggen. En als ge er niet veel van weet, dan moet ge domme vragen stellen.

Eentje zoals “lopen die marketeers niet twee jaar achter?” terwijl dan blijkt dat die marketeers hun publiek effenaf twee jaar achter loopt. Veronderstellingen maken is altijd een risico nemen.

Zo hoorde ik vanavond iemand beweren dat een kind in het Franstalig onderwijs in Brussel 260 euro minder krijgt dan een kind in het Nederlandstalig onderwijs. Meteen viel de vraag: werd er rekening gehouden met het geld dat bijvoorbeeld het katholieke net in zijn scholen steekt?

Om maar te zeggen dat men vaak vergeet het domein, de context van een uitspraak goed te beschrijven en dat men daardoor dikwijls nodeloos met elkaar in ambras kan komen. En dat ge goed moet luisteren naar wat men zegt, kwestie van het goed begrepen te hebben.

(En praten over seks is leuker dan praten over politiek, maar dat wist u al.)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s