Steek

Het is veel makkelijker (en misschien ook wel veiliger; ja, ik ben een verbale wussie) om media een steek te geven. Ze krijgen in vergelijking met een hooggeplaatste politicus namelijk meer tijd en ruimte om hun parlé te doen.

In De Standaard schrijft Marc Reynebeau – geen politicus, maar een doodgewone opiniemaker die ik bijna benader qua lelijkheid en intelligentie (maar niet qua belezenheid) – wat opinie over de reacties van de gemiddelde rechtse rukker rakker op de tegenwoordige verslaggeving van het politieke gestel. Enfin, “in De Standaard”, ik lees het ook maar van de gratis en voor niets op hun website hoor. In zijn opinie haalt hij de volgende mening van de socioloog Luc Huyse aan:

‘Vroeger moest je een brief schrijven, die in een omslag stoppen, er een postzegel op kleven en naar een brievenbus lopen. Nu volstaan een paar klikken thuis en je reactie komt terecht.’

Een brief, omslag en postzegel, dat hebt ge voor 5 euro (den bic krijgt ge wel van een of andere politieker). Kunt ge te voet gaan halen en wegdoen.

Een pc kost tegenwoordig 500 euro, internetverbinding maandelijks minstens 20 euro. Elentriek zal ook wel zoiets zijn. En een pc moet ge eerst gaan halen met een wagen die u nieuw minstens 8000 euro kost (tweedehands en als ge niet te veeleisend zijt evenveel als een nieuwe pc).

Iemand heeft last van een selectief geheugen en een slecht inschattingsvermogen. En een journalist (ik mag Marc Reynebeau toch zo noemen he?) vergeet wat nuances. Natuurlijk, zijn stuk zou er minder sexy uitzien mocht hij die nuances er wel in zetten. Niet dat dat gebrek aan nuances iets afdoet aan de bottom line (“de internetse Vlaming is een idioot”). Maar’t zou wel mooi zijn, zo voor de volledigheid. Het ganse verhaal vertellen.

Oh, die Luc Huyse is/was trouwens lid van de toenmalige SP. Zo eens random namen uit een artikel googelen en op de eerste hit klikken, dat levert wat informatie op. Ik ben benieuwd naar wie dat nog doet, dat random namen googelen.

Eentje om af te sluiten:

‘Het hoort erbij,’ zegt ook Paul De Grauwe berustend, ‘al heb ik moeite met die sfeer waarin elke afwijkende opinie wordt gezien als heulen met de vijand.’

Pluspunten voor diegenen die beseffen dat zowel links als rechts zich daar aan dat “wie niet met mij is, is tegen mij” bezondigen. De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet, ofzoiets.

 

One thought on “Steek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s