Voorspelling voor 2011

Ik heb niet de ambitie om in een niet nader genoemd trendrapport te verschijnen. Daarvoor zijn mijn voorspellingen niet talrijk genoeg, noch uniek laat staan hoopvol. Maar hier is er alvast eentje:

Google Search zal een #fail worden.

Heb je het al gemerkt, dat als je iets zoekt, dat je dan eerst door hopen gedateerde forumposts moet waarin niks nuttig te vinden is? Of dat je duuzd search-optimized nietszeggende blogposts moet passeren?

2 thoughts on “Voorspelling voor 2011

 1. Ik zou dat nog niet te luid roepen. Volgens mij zijn ze daar druk aan het sleutelen aan sociale aanbevelingen en persoonlijke search.

  Als ik zie wat de resultaten van zoekopdrachten bij mij en bij mijn lief zijn, dan is dat toch soms om achterover van de stuiken.

 2. Ik heb soms ook de indruk dat het beter zou zijn wat meer gewicht aan meer recente pages te geven. Maar de kans dat oudere pages die geleidelijk aan meer links hebben gekregen search engine spam zijn is natuurlijk kleiner.

  Tip:om die gedateerde forumposts te vermijden kun je enkel zoeken op meer recente pages.
  De optie zit wel wat verstopt: Eerst naar ‘advanced search’ gaan, dan onderaan de link ‘Date, usage right,…’ klikken en voila.

  Ik denk dat er potentie kan zitten in het registreren
  van wat je bezoekt, hoe lang je op de site blijft, hoe vaak je terugkeert,… en die data vervolgens gebruiken om meer gewicht aan de populaire pages te geven, eventueel in combinatie met een sociaal netwerk: dan moet je de meeste spam en oninteressante/outdated info toch kunnen vermijden? Facebook heeft al een toolbar? Qua privacy minder interessant natuurlijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s