Sportief

Zo een tijdje uw auto kwijt zijn is wel goed voor uw conditie. Ik denk dat ik deze week al zeker 100 km gefietst heb. En elke dag dat ik met de fiets naar het werk ga, verdien ik er 8 euro aan. Kassa kassa! (komt wel weer administratie bij kijken, godmiljaar!)

Wat de auto betreft:

 1. De ene carrossier zegt 3.000-4.000 euro (met of zonder BTW, geen idee) om hem te maken (het chassis is vooraan trouwens 30 cm verschoven), maar hij zou hem eigenlijk moeten demonteren om het goed te kunnen inschatten. Daarvoor moeten we de auto, niet kosteloos, naar ginder takelen.
 2. De andere carrossier durft er helemaal geen prijs op te zetten, zijn echt werkvolk is nog een week op vakantie.
 3. Beide carrossiers beweren dat hij achteraf nog door de keuring na ongeval geraakt.
 4. Vrijdag zijn er wat Marokkanen komen kijken, ze zouden nog 2.000 euro willen geven “pour les pièces”. Ze zeiden ook dat hij achteraf zeker niet door de keuring geraakt. De motor draait nog wel.
 5. Een West-Vlaamse opkoper wilt 3.100 euro geven. Zonder BTW (wat ik ergens raar vind).
 6. De garagist waar de wagen nu staat, zegt dat hij voor 8.000 euro niet te maken is. En dat een spiksplinternieuwe motor 5.000 euro kost.
 7. Een nieuwe wagen kost tussen de 10.000 en 11.000 euro.
 8. Stel dat we voor het wrak nog een koper vinden die 4.000 euro wil bieden, dan moeten we maar 6.000 of 7.000 euro opleggen voor een nieuwe wagen. In vergelijking met de reparatiekost van minstens 4.000 euro is het misschien wel interessanter van gewoon een nieuwe wagen te kopen i.p.v. achteraf te sukkelen met een wagen die misschien niet de keuring na ongeval doorgeraakt…
 9. En dan is er nog de kwestie  van de verzekering. Ik wil eigenlijk weg bij Ethias, maar zelfs na mijn ongeluk zouden die wel eens goedkoper kunnen zijn dan de anderen. En dan nog omnium of niet (best wel, reken op 2.000 euro per jaar).
 10. En vecht ik mijn aansprakelijkheidsstelling aan (via de Rechtsbijstand)? Mijn bonus-malus gaat naar 13 (of 14) Want ik moet hierdoor toch wel enkele jaren 200 euro/jaar meer verzekering betalen… Als ik dat door wat geprocedureer wat kan uitstellen, en eventueel Wegebo in fout kan stellen door gebrekkige signalisatie, dan valt dat weg. Gaat wel veel moeite en gezeik zijn, en is dat die 200 euro/jaar wel waard?

Lastig. (en dan heb ik het nog niet gehad over de keuze van welke nieuwe wagen te nemen)

4 thoughts on “Sportief

 1. Ik denk dat je best je wrak kan verkopen. Hoor eens op ebay wat ze er daar voor geven, ik heb daar twee (weliswaar ongelukvrije) auto’s verkocht voor een pak meer dan wat de garage wou geven.

  Wat betreft de aansprakelijkheid, als ik het goed begrepen heb, stak jij een straat over waar je voorrang moest verlenen? Dan vrees ik dat je in fout gesteld zal worden. Hoe graag ik het ook anders zou willen zien voor jou.

 2. Ivm die aansprakelijkheid: er waren verderop die voorrangsweg werken en bijhorende lichten waardoor er file (op het rechterrijvak) was. Op die weg passeert ook enorm veel vrachtverkeer. Technisch gezien was ik misschien wel in fout, maar gezien die file op het rechterrijvak (met camions en dergelijke) vraag ik mij af wat ik moest doen. Blijven staan tot die file weg was? Terugrijden?

 3. @boskabout
  Rijden mag je altijd doen, maar je moet zien dat je nergens tegen rijdt. Want als jij niet in fout bent, zou die andere het wel zijn, maar waarom dan? Het moet natuurlijk wel gezegd zijn dat ik absoluut geen expert ben.

  Enfin, ik ben in elk geval content dat je er zelf niets aan over hebt gehouden. Een wagen is vervangbaar, een leven niet.

 4. Denk hier ook eens aan: een moderne wagen is gemaakt om zonder al te zware problemen 300.000km of 10 jr te rijden.

  Rij je slechts 15000km per jaar bvb, kijk dan eens naar een jonge 2e hands met 100.000-150.000 op de teller. Ben je een kilometervreter, kijk dan naar een iets oudere wagen met minder km op de teller.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s