links for 2010-02-15

  • Er is zoals steeds op internetfora weer heel wat gebrul en geroep over de schuld van dit alles en over ‘hoe is dit anno 2010 in godsnaam mogelijk’ en de gebruikelijke ‘typisch Belgisch’ en ”t is weer den NMBS’.

    Laten we vooral niet te hard van stapel lopen. Er zal de komende weken/maanden/jaren ongetwijfeld nog heel wat gepalaverd worden over de verantwoordelijkheid van dit ongeval, en vooral: hoe dit in de toekomst kan voorkomen worden. Maar laat ons wel wezen: dit is een uitzonderlijk geval, en de trein is en blijft een veilig en comfortabel vervoersmiddel. Respect voor alle treinbegeleiders en bestuurders!

    Maar zie, daar komt mijn drang naar ‘duiding geven’ weer bovendrijven. Er is namelijk nogal veel onbegrip en commotie rond het feit dat een trein blijkbaar zomaar ongestraft door een rood licht kan rijden. Sta me dus toe om even een paar zaken uit te klaren.

  • “Het is in feite een kwestie van management: op het ogenblik dat je de mortaliteit begint te managen – wat je doet zodra je geneeskunde hebt – moet je parallel ook de nataliteit managen. Die twee moeten in balans zijn. De bevolkingsaanwas is er immers niet gekomen doordat er meer kinderen werden geboren, maar doordat er meer kinderen overleefden. De kindermortaliteit is zo ongeveer weggeveegd. Daarnaast is ook de levensverwachting sterk gestegen. Dat komt er dan nog eens bij.
  • If you want to get busy right away learning about the low-level details about how to optimize content for mobile devices, check out this beta version of a white paper created by Thibault Imbert. Seriously this white paper should be printed out and kept by your side as you create Flash content as it is chock full of secrets for getting the most out of the Flash Player.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s