Efficiëntie

In een software deploy plan moet ik o.a. de telefoonnummers van de betrokken personen vermelden. Dus: het venster van MS Word wat verkleinen en rechts zetten, links MS Outlook om die telefoonnummers in op te zoeken. Links zoeken en kijken, rechts typen.

Blijkt dat het zoekvenster van Outlook modaal werkt, inclusief voor Word. Dat wil zeggen dat je in dat zoekvenster van Outlook moet rechtsklikken op de persoon die je zocht (1e klik), “Properties” kiezen (2e klik), het nummer kopiëren (3e klik en CTRL+C induwen), op “Cancel” klikken (4e klik) en op “Cancel” klikken (5e klik). Het modale dialoogvenster is nu gesloten, waardoor je eindelijk in Word kan typen (ALT+TAB). Cursor op de juiste plaats zetten (6e klik) en plakken maar (CTRL+V induwen).

En dan gaat het niet per se om het aantal kliks, maar vooral om het aantal focuswijzigingen die nodig zijn. Telkens die “Cancel” knop moeten zoeken, terwijl ik liever naar Word wil gaan om die fucking telefoonnummer te plakken. Ja, ik kan daar ambetant over doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s