Naamgeving

Ge geeft uwe kleine de naam die ge wilt.

Ik ben de laatste tijd meer en meer teleurgesteld in sommige mensen die ik volg op Twitter. Voor zo mee met hun tijd te zijn, en progressief te willen doen, komen ze bij momenten discriminerend over. Must be something human.

Advertenties

3 thoughts on “Naamgeving

 1. Twitteraars geven vlug hun mening. Ze steken hun kop achter hun (vaak lelijke) avatar, en kunnen vanuit die positie spuien zoveel ze willen. Een schepke erop levert dan ook vaak RT’s en followers op. Sja. Must be something human!

 2. Niet akkoord, ge geeft uwen kleinen niet de naam die ge wilt in België. Namen kunnen geweigerd worden, hoewel dat zelden gebeurt.
  En hoewel ik in principe achter de grootste individuele vrijheid sta, moet een volwassene ook eens nadenken aan de gevolgen voor de kleine zelf! Volwassenen durven al eens lachen, kinderen op school zijn ronduit wreed. Zo hebben we enkele voorbeeldjes: mister & misses Goodenough waren zo goed hun kind de naam Justin mee te geven. Op zich een mooie naam, maar tot op heden wordt er nog steeds gelachen om Justin Goodenough (ik verzin dit niet, hij werkte vroeger op Karen’s werk en zit nu bij mij op het werk). Zo kenden we ook de familie Alp uit de UK die hun dochter de naam Heidi meegaven, ik vermoed dat ik hier geen verdere uitleg bij hoef te geven.
  Mijn pa werkte als flik in Brugge en was regelmatig betrokken bij het uitschrijven van de motivatie van mensen die hun naam wilden veranderen omdat mama en papa niet over de gevolgen hadden nagedacht kort na de geboorte. Geloof me vrij, naamsveranderingen kwamen regelmatig voor.

  Mozes als naam dient zich potentieel aan als zo ééntje (het is een randgevalletje, want in principe wel een mooie naam!). Zoals ik op twitter zei: ’t zal tussen zijn 7e en 12e leuk worden bij vakantie in Blankenberge voor de vriendjes.

 3. wat stond er dan? De link werkt niet meer…

  maar ik ken er ook nog ne straffe:
  familie De Bie hadden al een dochter die ze Maya genoemd hadden. Tot daar toe. Maar het zoontje noemden ze Ribbe… Zeg dan uw naam maar eens voluit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s