links for 2009-10-27

  • Luckas Vander Taelen bond onlangs de kat de bel aan door vanuit de linkerhoek de politiek correcten onder ons een uppercut uit te delen in een opiniestuk in De Standaard waarin hij ronduit beweert dat er in Brussel getto's zijn en dat dat tegen de basiswaarden van de Westerse maatschappij indruist. Om het beknopt samen te vatten. Bekijk ook de discussie in Koppen voor wat meer context.

    Wie het tegendeel durft te beweren nodig ik uit om in hoge hakken en mini-jurk een nachtwandelingetje te doen door een Brusselse buitenwijk. Zonder te willen overdrijven ken ik op zijn minst enkele vrouwen die in Brussel op hun kledij letten voor ze de deur uit gaan. Geen korte mouwen, geen korte rok, geen hoge hakken. Nochtans een democratisch recht dat dankzij twee generaties vrouwenbeweging als verworven beschouwd mag worden.

    Maar zo eenvoudig is het dus niet. Deze poster heb ik onlangs in de straat in Brussel gespot:

  • Een Nederlandse Facebook-vriendin vroeg om een vertaling van de stravve affiche die ik vorige week bij Brussel-Noord had zien hangen.
  • Voor het uitoefenen van deze representatieve rol krijgt de Koning een zeker bedrag aan openbare middelen ter beschikking: de dotatie van de Civiele lijst. De Civiele lijst bedroeg in de initiële begroting 2007 iets meer dan 9,5 miljoen euro. Over de besteding van dit bedrag moet de koning geen enkele verantwoording afleggen. Geen enkele democratische controle door het Parlement is voorzien omdat de koning volgens de Grondwet ‘onverantwoordelijk’ is. Het is dan ook zeer moeilijk te bepalen of deze dotatie al dan niet buitensporig is, en of ze op een verantwoorde manier wordt besteed.
  • De iPhone-applicatie Trein België is uit de App Store verdwenen. Zat de Nederlandse ontwikkelaar van Trein in het complot? Of is de Belgische NMBS gewoon wat minder makkelijk dan de Nederlandse spoorwegen? De ontwikkelaars vertelden iPhoneclub wat er precies is gebeurd. Op 17 augustus kwam de applicatie Trein België beschikbaar in de App Store. Op de app werd gemengd gereageerd: enerzijds waren er Nederlanders die de app afschreven als ’schaamteloze kopie’ van Trein, anderzijds waren de Belgen enthousiast omdat er eindelijk een treinapplicatie voor België was.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s