One netbook to rule them all?

Die van Nokia hebben de CE (Consumer Electronics) markt wat in het oog gehouden, en hebben gezien dat de netbooks wel in goede aarde vallen. Voor nog geen 400 euro kan je tegenwoordig een mini-laptop kopen waarmee je (nipt) op het internet kan.

Nokia doet er een schepje bovenop met hun Nokia Booklet 3g en steekt zo’n mini-laptop vol met coole features: er zit een A-GPS chip in, connecteren naar het internet kan je ook via 3G en H(D)SPA (hallo Proximus en Mobistar, en soon-to-be 3G Base), de batterij gaat 12 uur mee (eerst zien en dan geloven, gimm’it to me baby!), ingebouwde SD kaartlezer, een 10.1-inch HD-ready (maar dus geen full HD) glazen scherm en een HDMI uitgang zodat je de Booklet 3G aan een groter scherm (of beamer) kan hangen. Verder is het een unibody aluminium casing, waardoor het bijna een Apple MacBook begint te worden.

Eens benieuwd hoeveel dat spellement gaat kosten, maar die van Nokia mogen er mij altijd eentje een maand of 2 in preview geven zodat ik er een AR-app voor kan maken (en sowieso er over kan bloggen). :-]

Hieronder het presentatie-filmpje:

2 thoughts on “One netbook to rule them all?

  1. Pingback: Twitter Trackbacks for One netbook to rule them all? « Boskabout [boskabout.wordpress.com] on Topsy.com

  2. Oooh that looks nice. Die 12 uur batterijtijd zijn waarschijnlijk bekomen wanneer niets geactiveerd is (geen wifi, 3G of A-GPS) en de helderheid van uw scherm volledig dichtgedraaid is. Maar kom dat wil dan wel zeggen dat ge nog ongeveer zes uur haalt met alles up and running. Misschien 7 als ze er een SSD induwen, who knows.

    Eén punt misschien: die Windows…ik had toch echt verwacht dat ze even all-out gingen gaan met hunne Symbian om te laten zien wat de mogelijkheden ervan zijn op een niet-gsm platform.
    Of anders Linux ofzo, maar ik denk dat de Ovi-client nog niet geport is.

    Maar soit, als dit voor niet te overdreven veel geld op de markt komt (400eypo ofzo), ben ik wel bereid mijn Acer Aspire One buiten te stampen. Of ze moesten het mij laten testen en daarna voor een prikje laten overnemen 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s