Omgaan met mensen – deel 2: keuzes

Ongeveer elke actie die je onderneemt in jouw leven is een keuze. Wat je keuze ook geweest is, ik zal altijd proberen ze te begrijpen. Waarom?

We hebben allemaal hersenen om logisch na te denken. Mocht het ooit zijn dat iemand iets onlogisch doet, dan mag men niet mag vergeten dat onze emoties de motor zijn van wat wij doen. Onze emoties treden in actie onder impuls van een bepaald buikgevoel.

emoties

Doorheen de jaren worden we (als Westerlingen) getraind om logisch te denken. Er wordt weinig aandacht besteed aan hoe we ons voelen. Op momenten van onlogica (sterk gesteld: als onze hersenen de emoties niet overheersen) verschiet men dan wel eens van mensen die zich anders voelen dan men zou “moeten”.

Het getuigt van een groot mens dat hij begrip en vooral respect opbrengt voor welke keuze die er ook gemaakt geweest is. We zijn hier dan ook niet om te oordelen.

2 thoughts on “Omgaan met mensen – deel 2: keuzes

  1. Je klinkt alsof je het boek van Eckhart Tolle, the power of now gelezen hebt. Indien niet -> doen. aanrader omtrent zo’n materie 🙂

  2. Een grote helft van de mensen op deze aarbol hebben het instinctief trouwens meer in hun dan wij mannen; de vrouwen. Vrouwen spreken meer dan mannen deze taal van emoties.

    (trouwens één van de redenen waarom mannen veelal zo slecht zijn in verleiden. Ze proberen het ‘logisch’ aan te pakken, terwijl ze het ‘emotioneel’ moeten laten spreken. maar das eigenlijk stof voor een andere discussie lol)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s