Profielen

 
Ik heb op RouteYou m’n ritjes ingebracht. RouteYou is een Google Maps mash-up die toelaat om ook hoogteprofielen te bekomen. De hoogteprofielen van m’n rit van zondag (opgesplitst in heen- en terugrit) en van m’n rit van deze avond vind je hieronder.

Zondag was een volledig nieuw parcours, de heenrit was dus vooral de weg zoeken (lang leve Google Latitude). Ik reed zondag ook in een lange broek en een warme trainingsvest. Zoals je ziet was het parcours nogal “geaccidenteerd”.

Heenrit van zondag.

Heenrit van zondag. (22,3 km in 1 uur 10 minuten)

Terugrit zondag.

Terugrit zondag. (20,8 km in 1 uur)

Deze avond was het een gewoon toertje, de eerste helft is nogal plat, maar er stond wel een ferme tegenwind. Ik had hier strategisch voor gekozen (meestal doe ik eerst het klimwerk): in het begin van zo’n fietstocht heb ik nog genoeg energie om te beuken, en dat is wel handig bij tegenwind. 🙂 De laatste helft is wederom geaccidenteerd (van kilometer 11 tot 16 is het feitelijk 1 lange maar trage – en dus doenbare – klim met een korte afdaling tussenin). Het ergste klimmetje is iets na kilometer 18: na een zeer korte afdaling (waardoor je toch gauw 4-5 meter lager zit) volgt dan een klim van ongeveer een halve kilometer tegen een kleine 10 percent. 56 minuten is trouwens een tamelijk scherpe tijd voor m’n doen.

Rit dinsdag

Rit dinsdag. (23,1 km in 56 minuten)

One thought on “Profielen

  1. Goed bezig man, ge wordt nog nen echte.
    Is wel een knap ding die routeyou. als je een gps op de fiets hebt is het nog makkelijker, dan moet je gewoon een bestandje uploaden en het is geklaard.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s