2008: het jaar van deze kabouter

(geachte lezer, deze post bevat blockquotes, in plaats van in je feedreader lees je dit dus best op de blog zelf)

Iemand gaf me vandaag de tip om de jaarhoroscoop voor afgelopen jaar nog eens boven te halen en na te gaan in welke mate de voorspellingen zijn uitgekomen. In quotes m’n horoscoop voor 2008.

het harde werken wordt beloond……

 Ik heb tamelijk hard gewerkt, zeker in het begin van het jaar. De beloning was ook tamelijk. (beide dus niet echt om over naar huis te spreken, toch niet volgens mijn standaarden)

2007 zal voor de meeste Rammen een redelijk goed jaar geweest zijn. De Ram had voldoende mogelijkheden om zich geestelijk te ontwikkelen. In 2008 is het tijd om van deze ontwikkeling te gaan profiteren in de praktijk. Ideeën krijgen vorm, dromen worden gerealiseerd. Vooral op het gebied van werk en carrière kan dit jaar veel bereikt worden. Met Pluto, de geluksplaneet, bijna het hele jaar aan de midhemel heb je het geluk aan je kant.

 

 In 2007 ben ik afgestudeerd met een tamelijk goed diploma. Mijn droomjob heb ik er zeker niet mee gekregen (kan ook moeilijk in België), maar al bij al viel m’n eerste baan nog wel goed mee. Leuke collega’s, tamelijk goede verloning (bedrijfswagen, wochei!).

In de tweede helft van 2008 ben ik van job veranderd, met (veel) betere arbeidsvoorwaarden. De job leunt meer aan bij wat ik gestudeerd heb, en de gebruikte technologiën zijn toch heel wat recenter.

Wat dat geluk betreft: ik heb het toch wel aan mijn kant gehad. Zonder dat geluk had ik minstens 3 auto-ongevallen gehad (laten we anders zeggen dat ik niet alert genoeg in de wagen zat, maar toch nog alert genoeg dat ik op het laatste moment toch nog kon remmen?). Ik beschouw het ook als een geluk dat ik vóór het uitbreken van de financiële crisis van sector veranderd ben (met loonstijging erbij). De looncurve bij mijn vorige werkgever is ondertussen afgevlakt (terwijl er normaal gezien een stijging van 20% op 2 jaar tijd in zit).

And I’m a happy camper too. Veel gelachen. Af en toe wel eens goed gevloekt, dat ook.

Liefde en vriendschap

Er zijn geen planeten of aspecten die van de liefde een aandachtsgebied maken. Dit betekent meestal dat er weinig zal veranderen in de huidige situatie. Heb je een relatie, dan zal dit waarschijnlijk zo blijven en ben je vrijgezel, dan komt daar ook geen verandering in. Singles zullen genoeg mensen ontmoeten, maar dit leidt niet meteen tot vaste relaties.

In de vriendschap is wel veel te beleven dit jaar. De Ram ontmoet interessante personen. Op creatief en spiritueel gebied laat de Ram zich door hen inspireren. Het zou zelfs kunnen dat één van die vriendschappen leidt tot een hartstochtelijke romance, waarbij de Ram moet oppassen dat hij/zij niet met pijn in het hart achterblijft.

Ik ben inderdaad nog steeds single, en 2008 was inderdaad het jaar van de ontmoetingen. Uitgaan leidde af en toe tot het uitwisselen van enkele zinnen aan de toog, maar de echte gate-opener was toch wel het ontmoeten van de online-bevolking. Als ik me niet vergis, begon het in februari met een blogdrink in het Leuvense STUK. Daarna volgden blogbecue’s, Brussels Girl Geek Dinners, twunches, barcamps, feestjes en zelfs DJ optredens voor een goed doel. Al was de climax onder die ontmoetingen toch wel het van de grond gaan met Imke Dielen. In een vliegtuig. Letterlijk eh mensen, letterlijk!

Did I mention that bloggers nogal creatieve mensen zijn? Ze inspireerden mij om m’n bedroom DJ’en ook daarbuiten te doen. For booze and glory (vooral voor glory feitelijk). En m’n eigen partyconcept alvast in de praktijk uit te proberen.

Zelfs die hartstochtelijke romançe zat eraan te komen. Neen, niet met Imke Dielen, wel met een andere jongedame. Ik kende haar al wel van ziens vóór 2008, maar het eerste deftige gesprek gebeurde pas in 2008 (bij deze heeft die horoscoop weeral gelijk :p). Een relatie is er niet van gekomen, vooral omdat ik zelf nooit echt zeker ben geweest om er écht voor te gaan of niet. Veel pijn in het hart is er dus niet echt geweest.

Oh, ik heb op professioneel vlak ook enkele Indiërs ontmoet, ganser videoconferences mee gehad en al. Die zullen dan wel het spirituele niveau voor zich genomen hebben. 😉

Geld en carrière

Door de gunstige stand van Uranus en Neptunus bruist de Ram van de nieuwe ideeën, energie en briljante invallen. Dit zal het werk van de Ram veranderen en vooruitgang brengen. En juist die vooruitgang in de carrière is voor de Ram erg belangrijk dit jaar. Maar het gaat niet vanzelf. De Ram zal er hard voor moeten werken en ook de nodige tegenslagen kunnen tegenkomen. Het goede nieuws is dat de moeilijkheden overwonnen worden, mede door het geluk dat Pluto met zich meebrengt. En dat het harde werken van de Ram beloond zal worden. De Ram wordt dit jaar niet speciaal gedreven door de wens meer geld te verdienen hoewel dat wel een prettige bijkomstigheid kan zijn.

Zoals hierboven al aangehaald ben ik in 2008 van job veranderd, met loonsopslag en andere goede arbeidsvoorwaarden (wel geen bedrijfswagen+tankkaart meer, maar de brandstofprijzen zijn ondertussen alweer gezakt dus ça va nog). Ik vind het weliswaar nog steeds een prettige bijkomstigheid, toch wel (ik kwam rond met het loon da’k op de vorige job kreeg).

Gezondheid en persoonlijke groei

De sterren laten geen bijzondere dingen zien voor de gezondheid van de Ram. Vergeleken met 2007 kom je misschien wat energie te kort. Door de hoge werkdruk is het van belang voldoende ontspanning te nemen en de stress niet te hoog te laten oplopen. Het belangrijkste is dat De Ram leert om goed met zijn energie om te gaan. De Ram heeft de keuze, hij kan zijn/haar energie verspillen door zich te ergeren aan kleinigheden. Dit zal ook de omgeving negatief beïnvloeden waardoor je nog meer tegenwerking uitlokt. De Ram kan ook proberen zich over onbelangrijke zaken heen te zetten en zich zijn energie richten op nuttige zaken. Dit heeft dan ook een positieve uitwerking op zijn/haar omgeving. Aan de Ram de keus.

Door Saturnus in je zesde huis zal je zelf al voldoende aandacht aan je gezondheid besteden, voldoende rust nemen en gezond eten. Het is zelfs een jaar om overgewicht en verslavingen voor eens en altijd aan te pakken. Geestelijk en spiritueel blijf je ook dit jaar in ontwikkeling.

Mijn gewicht is nog steeds hetzelfde gebleven (terwijl er toch ettelijke kilo’s afmogen). Op m’n vorige job was de werkdruk inderdaad hoog (onderbemand feitelijk, maar ik kon het best wel redden).

Eind 2007 ben ik beginnen zwemmen, en dit heb ik tot in de lente van 2008 volgehouden. Daarna ben ik beginnen joggen/lopen (tochtjes van 5 kilometer, eentje van 10 gedaan, daarna opgebouwd naar tochtjes van een dikke 6 kilometer). Het laatste trimester van 2008 was vooral joggen, een maandje fitness en wat mini-voetbal (matchen van 1,5-2 uur).

Wat dat aanpakken van overgewicht en verslavingen betreft: dikke FAIL.

Voldoende rust: eind 2008 zijn er weekends geweest waarin ik minder dan 2 keer uitging. Ook de werklast op de nieuwe job viel goed mee. Jeuj! Al heb ik nog steeds een ellenlang lijstje van dingen die ik (op korte termijn) wil doen.

Ergeren aan kleinigheden heb ik tot een minimum proberen te beperken, al ergerde ik mij toch dikwijls aan bvb de mijns inziens verkeerde opinievorming in de media, en vooral ook hoe anderen er met open ogen inliepen.  Ik kan mij natuurlijk altijd vergissen bij het beoordelen van die opinievorming. (en ook: meestal ziet men enkel wat men wil zien)

Belangrijk zijn dit jaar voor de Ram: Carrière, Vriendschap, Spirituele groei.

Awel, mijn job-hop zal voor mij een belangrijke gebeurtenis blijken te zijn. De vele contacten die ik het afgelopen jaar heb kunnen leggen vind ik nu al belangrijk. En ik kan wel zeggen dat ik dingen vanuit een ander standpunt ben beginnen zien, en da’s normaal gezien ook wel de moeite.

Niet slecht voor bullshit. 🙂

4 thoughts on “2008: het jaar van deze kabouter

  1. handig, zo weet ik ook ineens wat er dit jaar volgens de sterren allemaal met mij moest gebeuren :). Het niet single blijven is niet gelukt, voor de rest wel wat uitdagingen gehad en financieel kan ik tegenwoordig ook niet meer klagen. Ik ben een klein 10 kg afgevallen door vooral geen moeite te doen (serieus). Oude vriendschappen werden terug opgerakeld etc.. eigenlijk klopt dat ding nog redelijk zo… Carriere mja toch wel eigenlijk, vriendschap dus ook, spirituele groei… buh I’m still the same…

  2. stevige analyse. Proficiat met je jobwissel. Dat was blijkbaar een goeie zet. Nu nog van ’t straat geraken zeker? Ik weet net wat de nieuwe horoscoop daarover zegt, maar ik wens je veel succes!

  3. @Nina: een nieuw jaar komt met nieuwe kansen zeker?
    @Knijntje: goe bezig! Serieus 🙂
    @ysabje: thanks! (al moet het niet per se in 2009 gebeuren, 2010 mag ook ^^)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s