TikiTag

Een snelle post (lees: amper doordacht want te druk bezig met vanalles en nog wat) over (het business-model van) de TikiTag. Twee Drie puntjes:

  • Een TikiTag komt overeen met een bepaalde code. Afhankelijk van de programmatie op de lezer (pc met usb-bluetooth) doet de lezer iets dat de gebruiker bepaald heeft op de lezer. Ergens heb ik het gevoel dat de lezer dus een bottleneck is: de functie zit in de lezer en niet in de TikiTag. Dus als ik vier lezers in huis heb, dan moet ik het ding vier keer programmeren, juist?
  • In licht van het vorige punt: stel dat ik mijn woonst wat wil automatiseren en in elke ruimte een lezer wil plaatsen die reageert op basis van de TikiTag die de ruimte binnenkomt. Dan moet ik dus per persoon een kit kopen, wat me opzadelt met 10 TikiTags per persoon. Ik denk da’k mijn eventuele hond en 19 kippen ook een TikiTag zal “opzadelen”. 🙂
  • Niet compatibel met GNU/Linux.

Correct me if I’m wrong.

3 thoughts on “TikiTag

  1. Wrong, wrong, wrong.

    De functionaliteit zit een niveautje hoger dan de lezer. Deze laatste doet enkel wat hij moet doen: lezen. Hetgeen je koppelt aan een bepaalde tag, wordt centraal opgeslagen op een server. Het is die server (van Alcatel) die de acties bevat die ondernomen moeten worden, en die gegevens doorspeelt aan het device waaraan de lezer gekoppeld is die de tag uitgelezen heeft. Daarom ook hun business model met de reclameposters met een tag: iemand met een GSM met RFID-lezer kan onmogelijk de juiste acties voorgeïnstalleerd hebben. Even de tag benaderen, en je GSM maakt een connectie met die server om te weten dat hij naar website X moet surfen.

    Als je één woonst wil automatiseren, heb je maar zoveel tag-lezers nodig als plaatsen waar je wil uitlezen. De tags zijn apart verkrijgbaar. Elke persoon heeft één tag nodig. In een kit zitten een stuk of 10 tags, dacht ik, en ze zijn ook nog los te koop.

    Ik dacht dat het geheel wel linux compatible was, maar daar ben ik niet zeker van.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s