Verslag van BGGD #9

Zoals in een vorige post al aangekondigd vertoefde ik afgelopen woensdag in een uberfancy gebouw te Hasselt, meer bepaald in het hoofdkwartier van CreativeClass vzw, een creatieve hotspot genaamd Kaai.16 ergens aan een grote stroom water also known as het Albertkanaal. (dat Albertkanaal had trouwens bijna Tantieris opgegeten!)

Ik was er iets te vroeg omda’k de files wou voorzijn (nipt gelukt), maar werd er toch vriendelijk ontvangen door Nick van Nocus. Zodoende kon ik mijn set-up voor een loungy dj-set al klaarzetten en zien of er genoeg kabels waren, wat het geval was. Hey, CreativeClass vzw is goed voorzien hoor! Ondertussen was Giovani van FoodBuilding (en van Expeditie Robinson 2003 ofzo) met zijn team een heerlijk exotisch maal aan het prepareren: een halve kokosnoot gevuld met rijst, scampi op een spiesje, ruccola-sla en een gebakken broodje. Njamnjam! Oh ja, als je een teambuilding-activiteit zoekt: zeker eens aankloppen bij FoodBuilding. Ga op hun site maar eens kijken wat de activiteit inhoudt!

Standje van FoodBuilding

Standje van FoodBuilding

Niet veel later kwamen Bnox & Applefan toe met de inhoud van de goodie bags. Die inhoud moest er wel nog worden ingestoken, maar dat was snel gefixt! Naast het eendje van plugMedia, een blikje Fanta Still (gans nieuw!), een doosje mini Chupa Chups lekstokken (ze zijn al op, veel te lekker!), drie Durex-condooms van Sensoa/Allesoverseks.be en wat printmateriaal van CreativeClass (hip, gans plooibaar en al) en Jan Leenders (een schildering van de vorige paus).

Na het vullen van de goodie bags ben ik dan maar wat muziek gaan spelen: minimal techno (Oh Superman!) en obscure disco-klassiekers met hier en daar wat kalme Justiciaanse toestanden tussen. Leverde mij al een request om te komen draaien op een nieuwjaarsfeestje op! Is nice!

Iets na 19u was het tijd voor de presentatie van Bert Schiettecatte, uitvinder van de AudioCubes. De AudioCubes zijn nogal revolutionair omdat ze een nieuwe interface geven aan het besturen van software-instrumenten. Het besturen van bijvoorbeeld Ableton Live wordt nu iets van “draai met de groene kubus” in plaats van “klik nu met de muis op die knop op het scherm”, waardoor een live-optreden van digitale muzikanten/DJ’s toch iets interessanter wordt om naar te kijken (al is het meestal de bedoeling dat je luistert en danst ;-)). Zeeeer fancy!

AudioCubes uitgeprobeerd door één van de Girl Geeks.

AudioCubes uitgeprobeerd door één van de Girl Geeks.

Na de presentatie kon er dan met die kubusjes gespeeld worden, of van Guitar Hero gedaan worden (yeah, female rock stars!), of lekker bijpraten met een hapje en een drankje met m’n loungy muziek op de achtergrond.

Duidelijk een rocktalent!

Duidelijk een rocktalent!

Ik heb weer wat nieuw volk leren kennen, eindelijk een woordje gewisseld met bloggers als Imke Dielen, Bnox, Applefan, Tantieris en Rrradiogirrrl, eMich (OMG, triple-language-blog!), Goedles (thnx again om me je sacoche te laten zijn ;-)) en Dieter (deze twee laatste bloggen ook bij de Communicatiemannen).

Wat keuvelen bij een natje en een droogje...

Wat keuvelen bij een natje en een droogje...

Na Ntone en Pimpajoentje hun gesprek met twee mooie blonde deernes even onderbroken te hebben om afscheid te nemen, werd er dan nog even gesproken met Dorien, en daarna nog Rrradiogirrrl voorgesteld aan Vuur (en nieuwe natte droom @ploempje, cfr. deze tweet :-p) om dan uiteindelijk met vijf (Sigrid, Goedles, @blinkje, @eMich en mezelf) in een Opel Corsa 2008 naar Leuven te rijden. En de maan, die weerkaatste het licht der zon.

Met dank aan de genoemde sponsors, Clo & Applefan voor de organisatie, en Goedele voor de aanbieding om sacoche te mogen spelen. De gebruikte foto’s werden genomen uit de sets van Applefan, Pimpajoentje of Percussa.

5 thoughts on “Verslag van BGGD #9

  1. Het was zeer aangenaam om u eens live te zien en live te horen. Zelfs uw lengte was indrukwekkend. Ik ben dat niet gewoon, mensen waarbij ik omhoog moet kijken. M.a.w. u was een aangename verrassing. Hopelijk tot een volgende.

  2. Wat een leuk verslag… zou ik ook wat vaker moeten doen! 😉
    Maar na 9 BGGD-ers zou je bijna bang zijn in herhaling te vallen voor de lezers van mijn blog! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s