Pushing The Limits

Vandaag was weer zo’n dag waar veel bijval en geluk van achter het hoekje kwam vallen. Hieronder vindt u, beste lezer(es), het relaas.

Een familielid van ondergetekende vertrok op “missie” richting Libanon, waardoor ondergetekende zich toevalligerwijs ook op de AML (Aéroport Militaire Luchthaven) Melsbroek bevond. Toevalligerwijs was er ook een digitale camera in de buurt waarmede onderstaand kiekje kon genomen worden:


Het betreft hier een – in de Brabantse contreien althans – zeldzaam exemplaar van de Antonov 124, het op twee na grootste vrachtvliegtuig ter wereld. Bovenstaande werd wegens gigantisch enthousiasme genomen door de poort van het AML complex. Helaas werd het net vermeld gigantisch enthousiasme ook waargenomen door een werknemer van het AML complex, dewelke mij aanmaande om bovenstaande foto te verwijderen van het digitale fototoestel.

Na het inchecken van de bagage begaven we ons dan naar de kantine met terras, wat onderstaande (toegestane) foto opleverde:


In de achtergrond ziet u Pier A voor inter-Europese vluchten vanuit Zaventem. De Antonov vliegt eerstdaags met materiaal naar Kaboel, Afghanistan voor “onze jongens” aldaar.

Nou, normaal gezien geraakt men – als gewone burger – niet op de tarmac van Melsbroek. Mits wat vrouwelijke charmes in de nabijheid te hebben kan er blijkbaar wel voor gezorgd worden dat men op de tarmac geraakt. Komt daar dan nog eens een vriendelijke Rus/Oekraïener bij die geen Engels verstaat, en dan geraak je nog eens mooi in het cargo-ruim. Hieronder enkele kiekjes:

Even een idee van de grootte geven.

Cargoruim: let op de oranje trap/ladder die op het bovendek uitgeeft.

Containers.

Mountainbike.

Reservewielen voor de mountainbike.

Linkervleugel met uitzicht op de tarmac van Melsbroek. Belgische Airbus A310 van luchtvaartmaatschappij Maybe Airways op de achtergrond.

Het onderstel is kleiner dan verwacht.

Overzicht onder de rechtervleugel.

De neus kan openklappen voor orale toediening. Zoek de “breuklijn”!

Mits wat verdere conversatie met lokaal personeel werd verkregen dat ondergetekende mee de bus op mocht met de vertrekkende militairen – om foto’s te nemen van de Antonov. Zo gezegd, zo gedaan:

Voila, een foto van de Antonov.

Oeps, de voorkant van een Embraer ERJ 135 met – toevalligerwijs – instappende militairen.

Och, zie hier, de achterkant van een Embraer ERJ 135.

Oh, en kijk eens hoe klein dat vliegerkijn is.

Oeps, ne C-130 of twee op de foto. Het paradepaardje van de 15 Wing.

Et voila lieve lezerkijns, dit was het relaas van mijn voorlaatste dag congee van deze week. Morgen staat er weer een avontuur gepland, namelijk een bezoekje aan Linkeroever (not the movie, but the real thing). Don’t expect pictures!

One thought on “Pushing The Limits

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s